Lymfaterapia

Lymfaterapia Espoossa ja muualla pääkaupunkiseudulla onnistuu luotettavien, kokeneiden ja ammattitaitoisten fysioterapeuttiemme toimesta turvallisesti ja asiakaslähtöisesti. Kokonaisvaltainen lymfaterapia on yksi fysioterapian erikoisaloista, joka lukeutuu pehmytosakäsittelyihin.

Lymfaterapialla hoidetaan turvotuksia, jotka ovat syntyneet eri syistä johtuen, sekä turvotuksen seurauksia. Lisäksi hoitomuoto on tehokas sellaisille vaivoille ja sairauksille, joiden yhtenä oireena turvotusta esiintyy.

Imusuonisto on rinnakkainen kuljetusjärjestelmä verenkierron ohella. Sen tärkeimpänä tehtävänä on poistaa kudoksista kapillaariaineenvaihdunnan seurauksena sinne jäänyt valkuaisaine- ja nestekuorma. 

Lymfaterapia on tehokas hoitomuoto

Lymfaterapia on tehokas hoitomuoto turvotukseen ja turvonneiden imusolmukkeiden hoitamiseen. Parhaat tulokset saadaan kun hoito aloitetaan riittävän ajoissa. Olennainen osa lymfaterapiaa on myös itsenäinen harjoittelu lymfaterapeutin laatimien ohjeiden pohjalta.

Käytännössä hoito on kevyttä ja käsin tehtävää rauhallista hierontaa, jossa imusuonistoa pitkin edetään tietyssä järjestyksessä. Hoitomuodossa ei käytetä tavallisesta hieronnasta tuttuja hierontavoiteita tai -öljyjä, mutta vaikeimmissa turvotuksissa apuna on kompressio- eli painesidoksia sekä kompressiosukkia ja -hihoja edesauttamassa turvotuksen laskemista.

Jos olet kiinnostunut lymfaterapiasta, pääkaupunkiseudulla sinua palvelee Olarin Fysikaalinen Hoitolaitos Oy. Ota meihin yhteyttä ja tiedustele rohkeasti lisää hoidoistamme, tai poikkea käymään paikan päällä.

 •  lymfaödeemassa
  • primäärinen syy: imusuoniston kehityshäiriö
  • sekundäärinen syy: imusolmukkeiden poisto ja sädetys, laajat imusuonistoa vahingoittaneet muut operaatiot, traumat tai toistuneet infektiot (yleensä erysipelas eli ruusu)
 • posttraumaattiset ja postoperatiiviset turvotukset
 • pitkälle edennyt laskimovajaatoiminta ja laskimoperäinen säärihaava
 • lipödeeman eri muodot
 • tulehdukselliset reumasairaudet, varsinkin tulehdusvaiheen aikana
 • neuraalikudoksen ärsytystilat
 • fibromyalgian oireiden lievittäminen
 • selkäkivun lievittäminen

Ajoissa aloitettu terapia antaa parhaat tulokset.

Lymfaterapia on kevyttä, käsin tehtävää, rauhallista hierontaa, jossa edetään tietyssä järjestyksessä imusuonistoa pitkin.  Lymfaterapiassa ei käytetä hierontavoidetta tai –öljyä.  Vaikeimmissa turvotuksissa käytetään kompressio- eli painesidoksia sekä kompressiohihoja ja –sukkia.

Lymfaterapiaan liittyy omatoiminen harjoittelu lymfaterapeutin ohjeitten mukaisesti.

Jos haluat varata ajan lymfahoitoomme Espoossa tai jos sinulla on jotain kysyttävää palveluista niin ota yhteyttä!

Sinua hoitaa


Kylli Pesonen fysioterapeutti, lymfaterapeutti

Hoitohinnasto, lymfaterapia

20 min / 44,00 €

30  min / 56,00 €

40 min / 66,00 €

45 min / 72,00 €

60 min / 80,00 €

75 min / 111,00 €

90 min / 120 €

120 min / 160 €

Olarin Fysikaalinen Hoitolaitos Oy
Kuunsäde 10 A
02210
ESPOO
010 6663490
info@olarinfysikaalinenhoitolaitos.fi
www.olarinfysikaalinenhoitolaitos.fi